Măsuri pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2

MASCA OBLIGATORIE ÎN TOATE SPAȚIILE PUBLICE

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit vârsta de 5 ani în spaţiile publice închise sau deschise, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă. Masca trebuie purtată astfel încât să acopere nasul și gura. Ca excepție, în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane este permisă înlăturarea măștii pentru activități sportive individuale sau, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor.

LIMITAREA CLIENȚILOR ÎN SUPERMARKETURI

Se renunță la utilizarea coșurilor de mână iar numărul cărucioarelor/coșurilor cu roți disponibile clienților va fi limitat, astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial și o distanță minimă de 2 m între persoane în zona caselor de marcat.

INTERZICEREA SPECTACOLELOR

Activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități și evenimente culturale sunt interzise în localitățile de pe raza județului Argeș, unde incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

SUNT INTERZISE EVENIMENTELE PUBLICE ȘI PRIVATE

Este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, precum și în locuri de joacă din interiorul centrelor comerciale. 

CIRCULAȚIA INTERZISĂ ÎNTRE ORELE 22.00-05.00

Este interzisă circulația în afara locuinței/gospodăriei între 22:00-05:00, cu următoarele excepții:

  • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.